nyheter.gif (2388 bytes)


Foton från Peters 40-års fest          [10-25-99]
Här är några bilder från Peters 40-års fest.

Peter Lantz 40-år fredagen den 15 oktober          [10-12-99]

thulin_ta_2_s.JPG (9622 bytes)Peters ständiga kamp mot tiden...
Den här gången är det på allvar.
4:an kommer att bli 40 !!!

Skicka gärna Peter ett grattis e-mail: lantz@boras.mail.telia.com


Top Fuel Tour fortsätter in i det nya årtusendet!          [10-12-99]

Efter att gemensamt utvärderat den gångna säsongen har arrangörerna och teamen i Top Fuel Tour beslutat att touren skall fortsätta.
Alla var överens att Top Fuel Tour så här långt har varit en succé även om stora och små problem ibland har kantat vägen för teamen och arrangörerna.
Top Fuel Tour 2000 kommer i stort att ha samma upplägg som den gångna säsongen och vara det komplement till EM serien som ger förarna möjligheten att köra för sin "hemma publik".
Planeringen av tävlingskalendern pågår parallellt med planeringen av EM serien och andra större dragracingtävlingar i Europa för att hitta den bästa möjliga planeringen för teamen och publiken. Top Fuel Tour 2000


Foto och filmgalleriet uppdaterat          [10-12-99]
Fotogalleri, Filmgalleri

Rapport från Santa Pod Raceway          [09-13-99]
Kolla in rapporten på Resultatsidan [mer]

Peter Lantz kör European Finals          [08-31-99]

1999-års Top Fuel Tour mästare Peter Lantz kör European Finals.

Jag är glad att kunna meddela att vi kommer att köra European Finals på Santa Pod Raceway i September. Jag vill tacka Keith Bartlett som gör det möjligt för oss att medverka i finalen, och till våra sponsorer med vars hjälp vi kan deltaga i årets sista tävling.

Teamet ser verkligen fram mot tävlingen på Santa Pod, vars bana alltid har mycket bra grepp, och också få tävla mot de andra teamen i FIA Championship. Vi har varit med på finalen de senaste två åren, vi vann 1997 och kom tvåa i förra året med låga 5 sekunders noteringar, så vi hoppas att den goda trenden står sig.

Att vinna Top Fuel Tour med ett hat trick har inte varit lätt. Vi vann två mycket täta finaler mot Monica Oberg, och det har varit hård konkurrens i alla rundor. Teamet jobbar mycket effektivt och tajt, och vi börjar nog närma oss gränsen för vad den här bilen klarar. Vi ser fram mot tävlingen med tillförsikt.

Vi ses på Press Dagen på Santa Pod.


Filmer från Thulin Raceway          [08-31-99]
Kolla in filmerna i filmgalleriet [mer]

Rapport från Malmö (Thulin Raceway)       [08-31-99]
Kolla in rapporten på Resultatsidan [mer]

Hat trick av Lantz        [08-29-99]
victory_99.JPG (16584 bytes)Lantz vann även på Thulin Raceway och blev Top Fuel Tour '99 mästare.

Rapport från Stockholm [08-13-99]
Kolla in rapporten på Resultatsidan [mer]

Ny vinst i Stockholm (Tullinge) [08-09-99]
Teamet vann även andra deltävlingen i Top Fuel Tour '99 i Stockholm.

Media och sponsordag [08-02-99]

Vid lunchtid onsdagen den 4 augusti intill Kaknästornet i Stockholm hålls en press/media dag inför helgens tävling.
På kvällen samma dag kommer dragster att visas upp hos sponsorn Persåkers Speedshop, vid båda tillfällena kommer motorn att startas upp.


Rapport från Piteå [07-19-99]
Kolla in rapporten på Resultatsidan [mer]

Lantz vann i Piteå [07-11-99]

Teamet vann första deltävlingen i Top Fuel Tour '99 i Piteå


Regn erfarenheter!!! [06-13-99]

Teamet var ett av dragplåstren tillsammans med Jas 39 Gripen på Borås Flyg och Motor show, hela 4000 åskådare hade tagits sig ut till Viareds flygfält trots ihärdigt regn. Vid det första av de två tillfällena som teamet visade upp sig, startade man bilen på pallbockar pga vädersituationen. Men vid den andra uppvisningen beslutade sig teamet att man trots regnet måste göra något, det gjorde man också, i ösregn gjorde Peter en lång "burnis" med både rök och vattenkaskader från däcken. Peter körde en mycket godkänd repa, med trottelstopp monterat, till publikens stora uppskattning, med teamchefen Morgan Svensson förvånat ruskande på huvudet men med glimten i ögat. Detta måste vara första gången någon kör en så kallad "repa" i ösregn.


TF mitt i sta’n [06-10-99]

tf_bs_2.jpg (57612 bytes)Inför stundande Flyg och Motor show i Borås den 13 juni gjorde teamet reklam för sig, genom två bejublade uppstarter av motorn på Stora Torget mitt i Borås. Sällan har man sett så förvånade boråsare som vid de kraftiga gaspådragen som fick husen runtomkring att skaka. Sägas bör väl att teamet fått polistillstånd med följande kommentar "Ni kommer väl inte att ha motorn igång mer en halvtimma" !!!!!


Teamet [04-10-99]

Peter Lantz är tillbaka i sittbrunnen, efter att Kent kört bilen ’97 och att sitsen var uthyrd till Anita ’98 har Peter bestämt sig för att köra själv ’99. Peter säger att det finns flera svar till varför han tagit detta beslut, men främsta anledningen är att han år 2000 firar 20 års jubileum, och då vore det kul att köra själv igen, teamet och bilen har en enorm potential, och det har man inte minst visat dom senaste åren.

Bilen har genomgått reparation på chassisidan efter ett kraftigt framhjulslyft i Finland förra året, då bilen oundvikligen landade så hårt att chassit skadades. Man har även uppdaterat tändsystemet genom att Persåkers Speedshop tillskaffat teamet nya 44 Amp MSD magneter. Nya i teamet för i år är Johan Gustavsson som kommer från Fristad. Han kommer att i huvudsak arbeta med topparna, men han har visat stor kunskap, vilket gör han till en utmärkt "allround" mekaniker.


Top Fuel Tour 99 [03-18-99]
Se www.topfueltour.com

PLR MOTORSPORT
Peter Lantz, Norra Sjöbogatan. 53 Borås
tel. 033-20 19 51, fax. 033-20 19 51
e-post. peter@plr.nu

COPYRIGHT(C)1999, 2000, 2001, 2002 PLR MOTORSPORTS. ALL RIGHTS RESERVED